Klasa IIIB podsumowała w piątek projekt edukacyjny "Jemy zdrowo i kolorowo". Przez pewien czas uczniowie poszerzali swoją wiedzę na temat znaczenia roślin dla ludzi i zwierząt. Uczyli się rozpoznawać poszczególne rodzaje zbóż. Ustaliliśmy co można zrobić, aby uniknąć wyrzucanie chleba. Szukaliśmy odpowiedzi na pytania: Jak to się dzieje, że warzywa i owoce mają piękny kolor i różne kształty? oraz - Jakie znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ma nabiał? Dzieci pracowały w zespołach i bardzo dobrze radziły sobie z tym nie tak łatwym tematem. Na zakończenie projektu uczniowie wykonali zdrowe, pełne witamin kanapki, które ozdobiliśmy ziołami, które rosną w okolicach naszej szkoły. Praca przyniosła wszystkim wiele radości. Zajęcia były "bardzo smaczne". Umiemy się dzielić! Kanapki zasiliły Jadłodzielnię kuchni św. Mikołaja. Dziękujemy s. Bolesławie, mamie Helenki, Jagody i Tosi, za wsparcie i przygotowanie potrzebnych produktów. wychowawca klasy Anna Prus